PsicoFight Portal digital per oferir a la població estratègies per afrontar el confinament

PF_banner.6ceece34Psicofight és un portal digital creat específicament per oferir a la població en general estratègies i recursos que permetin afrontar els conflictes més freqüents que es produeixen en una situació de confinament prolongada com la que estem vivint.

El contingut està format per un conjunt de vídeo-casos de curta durada i té un format interactiu basat en un qüestionari. A cadascun dels casos tractats, que es poden escollir aleatòriament segons l’interès del participant, hi ha un vídeo on es dramatitza un conflicte, després unes preguntes en base al cas i seguidament un segon vídeo on una experta ofereix orientacions a la persona que fa la demanda; finalment, s’ofereix la possibilitat de contestar unes darreres preguntes d’aprofundiment.

L’estil de les orientacions de l’experta és col·loquial, defugint un excés de tecnicismes, però mantenint la concreció i el rigor científic en els consells oferts. L’objectiu del qüestionari no és en cap cas “examinar” al participant, sinó ajudar-lo a aprendre a partir de la vivència de les pròpies amocions: com identificar-les, anticipar-les, regular-les i utilitzar-les en benefici propi i de la comunitat, és a dir una ajuda per prendre bones decisions.

El projecte ha estat ideat i desenvolupat en xarxa per un equip multidisciplinari format per psicòlegs, enginyers, dissenyadors i personal sanitari, tant de l’esfera universitària (UAB, UPC, URL, Onsanity), com de la pràctica professional, tots ells voluntaris.

En aquests moments la versió és en castellà, per tal d’arribar també a persones de Llatinoamèrica. Actualment s’està traduint a l’anglès gràcies a la col·laboració de la Facultat de traducció i interpretació de la UAB.

Accés a l’aplicació https://design2fightcovid19.com/psico-es/

Carles Monereo. UAB, SINTEdi, coordinador del projecte

Josep Maria Monguet. UPC, Onsanity, suport tecnològic

Comparteix