“Mover los sentimientos”, una eina per treballar les emocions

Mover los sentimientos és més que un joc de taula o un joc de cartes, amb un disseny molt acurat,  és una eina per treballar les emocions.

 

mover sentimientos  mover2

Carmen Sanjuán i Fina Rexach han dissenyat una eina adient per treballar les competències emocionals: “Mover los sentimientos”. En el web trobaràs tota la informació de la composició i utilització específica del joc: www.moverlossentimientos.com

És una eina de facilitació en l’entrenament de la Intel·ligència Emocional. Propicia el treball professional d’educadors, psicopedagogs, psicòlegs, formadors, tutors, coaches i terapeutes. Està dirigida a adults i adolescents.

Els jocs ens acosten a àmbits dels nostres aprenentatges que ens son difícils d’assimilar, és per això que hi ha jocs per exercitar les matemàtiques o jocs per agilitzar el llenguatge.

L’Educació Emocional requereix un ambient propi d’esforç personal, valor i constància per millorar les persones. El benefici curricular dels nostres adolescents en la inversió de temps en el seu benestar emocional amplifica el seu rendiment escolar.

L’eina té com a propòsit l’entrenament en millorar les competències soci-emocionals des de la consciència emocional: “Aprendre és usar els músculs de l’ànima i de la ment perquè no s’adormin. El cervell està tan ben organitzat que si un ho exercita es produeixen coses meravelloses. I arriba un moment en què es comencen a obrir portes cap a dins. “Steiner, G. (2008)

És una PROPOSA d’introspecció dinàmica que afavoreix al desenvolupament de la Intel·ligència Emocional a partir del treball amb les nostres pròpies emocions i sentiments i els dels altres. Té possibilitats de plans específics per L’Educació Emocional com la cohesió de grups, la resolució de conflictes, etc. en el web per descarregar-te: http://www.moverlossentimientos.com/images/docs/Planes_adolescentes.pdf

 

mover2

Comparteix