Llibres d’autoinstruccions de St. Joan de Déu, una eina per treballar hàbits i procediments

llibret per fora

L’editorial Go Books! s’estrena publicant uns Llibres d’Autoinstruccions, basats en l’entrenament en autoinstruccions de Meichenbaum. Els llibres presenten una selecció, feta per les mateixes professionals del centre, de les que fan servir més sovint a la UTAE de St. Joan de Déu, el treballa en autoinstruccions és una metodologia de treball que es contempla a la guia d’alumnat amb TDAH publicat pel Departament d’Ensenyament. 

Presentats en dos nivells (per a 6-10 anys i 10 a 15 anys) proposen les passes a seguir tant per a convertir en rutina els hàbits com per resoldre i organitzar la realització de tasques acadèmiques. Amb aquesta eina es pretén que el nen/a organitzi la seva conducta acompanyant-lo en el desenvolupament del seu llenguatge intern.

En ells hi trobem de passos per a preparar la cartera o fer els deures, respondre preguntes orals o rendir al màxim, fins a eines per a la comprensió lectora o normes d’accentuació en català i en castellà, passant per estratègies per a resoldre problemes matemàtics.

Mostra petits Mostra grans

llibret per dins llibret 2 dins

Els llibres tenen 32 pàgines cadascun i estan disponibles en català, en castellà i en basc. Inclouen una introducció de les autores, i 26 làmines diferents. Enquadernats en espiral i amb un format de 9 x 25 cm es poden utilitzar tant a casa amb els pares, com a classe amb el tutor o el mestre d’educació especial.

A nivell individual, es pot completar l’adquisició i la consolidació d’hàbits amb la Pissarra ‘Jo Puc’, autoadhesiva i desenganxable sobre qualsevol superfície llisa. En versió nen i versió nena, permet fixar fins a 4 objectius setmanalment. Disponible també en les tres llengües, incorpora un retolador Vileda i unes orientacions didàctiques.

pissarra

Podeu veure més informació de tots els materials aquí.

Oriol Magrinyà, editor del material

gooboks! Editorial

Comparteix