#Erasmus+ a la Jornada #ACPO 2014

El dimecres 19 de novembre de 2014 es va celebrar la Jornada anual d’ACPO que incloïa l’Assemblea General en la que es va acomiadar la Junta sortint i es va presentar la nova Junta 2014-2019.

Uns dels objectius d’aquesta nova Junta és el de potenciar les relacions exteriors; per aquest motiu es va organitzar una taula rodona per donar a conèixer els Programes de la UE que promouen la mobilitat i la cooperació entre professionals i centres educatius.

Formaven la taula professionals que han participat en diferents Programes:

L’Eulàlia Bassedas i la Dolors Escofet van explicar les Visites d’Estudi que han fet a Finlàndia, Anglaterra, Irlanda i França. Les dues van coincidir en què ha estat una experiència molt enriquidora.

La Pilar Ruibal està participant actualment en el Programa Comènius Fiesta que és una xarxa on participen 9 països europeus per garantir les transicions educatives i laborals dels alumnes amb necessitats educatives
especials des d’una mirada inclusiva. Vam dedicar fa uns dies un article a aquest Programa.

L’Àngels Esterri i la Beatriz Félez van presentar el Programa Comènius Regio que és un projecte signat pel Consorci de Barcelona i la ciutat de Göteborg que va sobre la prevenció de l’abandonament escolar.

Finalment, la Mercè Travé va explicar el Programa Erasmus + que és el Programa Europeu que té vigència des de l’1 de gener de 2014 i que dona resposta al compromís de la Unió Europea pels reptes socioeconòmics actuals i que forma part d’una estratègia coordinada per al creixement i l’ocupació, nomenada Europa 2020, de la qual l’educació i la formació en són part integral. L’ACPO comparteix aquesta mirada àmplia que proposa la Comissió Europea, en la què l’Educació ja no va sola; els programes donen resposta a l’Educació, la Formació, la Joventut i l’Esport.

Accedint a aquest enllaç podreu revisar la presentació que va fer la Mercè Travé (també està a l’apartat de Documents de la web),  així com trobar la manera d’ampliar la informació.

Nota elaborada per Anna de Jesús Cuixart

Comparteix