Crònica de les Jornades a Pontevedra

Una part representativa de la Junta de l’ACPO ha participat durant els dies 27 i 28 de novembre a les IV Xornades Nacionais de Orientació Educativa celebrades a Pontevedra. En aquest mateix marc s’ha celebrat l’assemblea anual de la COPOE, confederació a la qual pertany la nostra associació.

Les jornades han aplegat un nombre considerable de participants, en la seva majoria orientadors però també altres professionals de l’àmbit educatiu, sanitari, social i laboral. La varietat de models d’intervenció professional permet als assistents intercanviar punts de vista enriquidors.

Els temes abordats a les diferents intervencions han estat l’escola per a tots, les intel·ligències múltiples, les relacions dels orientadors amb els serveis externs a l’escola, l’abordatge de la família de l’alumnat amb dificultats, la tutoria entre iguals.

L’esperit acollidor de les terres galegues ens ha impressionat a tots, la mateixa ciutat de Pontevedra, galardonada en diferents ocasions pel seu objectiu de prioritzar els aspectes que fan de les ciutats entorns a la mida dels nens i les nenes, ens ha mostrat que la prioritat és la inclusió de tots i totes les persones que conformen les comunitats educatives i la societat en general.

Durant l’assemblea es va actualitzar la informació de l’activitat de la confederació i es van planificar les activitats que es desenvoluparan des de les diferents autonomies de les quals us informarem puntualment. La dimensió i l’impuls internacional d’aquesta organització ens permet visualitzar altres realitats que es desenvolupen a la resta del món entorn de la nostra activitat professional.

Ma. Dolors Gómez Isach
Secretaria d’ACPO

Comparteix