ACPO signa l’Acord Barcelona Orienta

El passat mes de febrer, el Sr Jaume Francesch, president de l’ACPO, va signar l’Acord Barcelona Orienta

El regidor d’Educació i Universitats, Sr Gerard Ardanuy, va presidir l’acte al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.
L’Acord Barcelona Orienta compta amb el suport de diferents regidories i àmbits municipals, d’altres grups municipals, del Consorci d’Educació de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de més de 50 entitats, universitats, fundacions, institucions o administracions públiques i privades:
Regidoria de Joventut; Regidoria d’Empresa i Ocupació; Institut Municipal d’Educació de Barcelona; Institut Municipal de Serveis Socials; Fundació BCN Formació Professional; Consell de l’FP de Barcelona; Xarxa FP; Barcelona Activa; Consell Escolar Municipal de Barcelona; Grup Municipal de CiU; Grup Municipal del PSC; Grup Municipal d’IC-V; Grup Municipal UxB; Consorci d’Educació de Barcelona; Diputació de Barcelona; Universitat de Barcelona (UB); Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Universitat Pompeu Fabra (UPF); Universitat Politècnica de Catalunya (UPC); Universitat Ramon Llull (URLL); Universitat Internacional de Catalunya (UIC); Universitat Abat Oliva (UAO); Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Associació Catalana de Psicodedagogia i Orientació (ACPO); Associació Catalana d’Orientació (ACO); Foment del Treball; Fundació Escola Cristiana de Catalunya; Col·legi de Pedagogs de Catalunya; Col•legi de Llicenciats de Catalunya; Impulsem; UGT; CCOO; SOC; Fundació Bertelsmann; Goethe Institut; Educaweb; Consell Interuniversitari de Catalunya; FAPAES; FAPEL; FAPAC; PIMEC; Cambra de Comerç de Barcelona; Consell de la Joventut; Federació ECOM; Col•legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya; Fundació Èxit; Fundació Trinijove; Fundación ONCE; Federació Catalana de Centres d’Ensenyament; Agrupació Escolar Catalana; FAMPADI; Associació de Mestres Rosa Sensat; Moviments de Renovació Pedagògica i Fundació Prevent.


Us recordem que l’Acord Barcelona Orienta té com a objectiu posar l’Orientació en l’agenda política com un element clau a l’hora de treballar per aconseguir els principals reptes plantejats a l’Estratègia Europea 2020 en educació, formació i orientació educativa.
Ens demanen que, tots els que donem suport a aquesta iniciativa, assumim d’alguna manera el compromís d’impulsar diferents mesures que permetin reduir l’abandonament escolar prematur a la ciutat i per tant afavorir l’èxit escolar; promoure la participació de la ciutadania en processos d’actualització professional i també ajudar a millorar l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de Barcelona.
Comparteix