XI Jornada Escolta’m 2019 : “Connectem des del Cor”, a Girona

banner

XI Jornada Escolta’m 2019 : “Connectem des del Cor”   27 de juny d a Girona, coorganitzat amb l’ICE de Girona i l’equip de formadores Escolta’m Giron

escoltam1

Lourdes Dalmau coordinadora del projecte Escolta’m a Girona i psicopedagoga d’EAP , va  presentar  la jornada, l’acte central fou “Un enigma cada alumne, un protector cada adult” a càrrec de Joana Alegret i d’Elisenda Castanys, aquestes van destacar la importància de l’escolta activa des de la primera infància, indicant  alerta famílies monoparentals, vulnerabilitat de la infància, cada cop hi ha menys espais d’escolta( llista espera cdiap, no atenció alumnes de 4 anys…) .La importància de tota la xarxa per ajudar a una família/ nen amb depresió infantil. L’acompanyament d’ensenyants ,..ajuda a reduir el patiment, el tractament no éstà només en les mans de l’especialista. Cal que l’adult estigui disponible l’eina és l’adult, moltes vegades hem de fer coses que no tenim ni la disposició ni les ganes, però cal pensar que la nostra disponibilitat és l’eix per a poder interactuar i acompanyar als infants. Emocions i el seu valor, la distància justa és aconsellable, ni massa a prop ni massa lluny. Tenir flexibilitat en l’organització per a disminuir les ressonàncies negatives. cal tenir aprenentatge de com controlar-les si són negatives.

escoltam

Tot i la calor els assistents vam fer una activitat participativa de sensibilització mitjançant el ritme i el moviment a càrrec de Kike Cuadros, percussionista corporal i formador Escolta’m.

kike quadros

La jornada va ser ser un espai de reflexió de com podem escoltar i escoltar-nos des del cor. El cor que connecta amb les paraules de l’altre, amb el seu gest, amb la mirada, en els silencis, i es reequilibra en el donar i en el rebre, personal i col·lectivament. Afavorirem una mirada resilient i empoderada a partir de les emocions, fent-nos capaços de compartir el què sentim i créixer.

escoltam colla

Comparteix