resultats enquesta D’EP ¿Eres orientador, tutor o formas parte de la dirección de un centro educativo?

D’EP Institut, juntament amb la Fundació Bertelsmann col·laboren en l’elaboració d’un estudi sobre l’adaptació de l’orientació acadèmica i professional en els centres educatius.

L’estudi posa de manifest la necessària col·laboració de la família en la tasca orientadora així com l’esforç de moltes centres, en un context de confinament, per adoptar eines per l’acompanyament de famílies i alumnat.

Durant la crisis sanitària els centres han identificat el seguiment personalitzat i l’acompanyament de l’alumnat i de les famílies com els principals reptes que s’han d’abordar, la incertesa laboral i econòmica fa que es plantegin noves preguntes relacionades amb el mercat de treball i que l’accés a informació actualitzada sobre l’entorn professional sigui més rellevant.

La digitalització de l’orientació també ha estat un dels reptes més significatius identificats en l’estudi: s’ha migrat d’una orientació principalment presencial a una de cent per cent digital en qüestió de setmanes. Aquest fet ha provocat que el 66,4% dels orientadors/es hagi hagut de formar-se en eines específiques, recursos d’orientació i/o habilitats de gestió emocional. Al mateix temps, el 43,8% dels orientadors/es assenyala que durant la pandèmica la seva dedicació a l’orientació professional ha augmentat.

Accés a la notícia a la web del D’EP

https://www.dep.net/projecte/lorientacio-academica-i-professional-en-temps-de-la-covid-19/

Logo_DEP

Comparteix